Indeling woonkamer ziteiland maatwerkkast

Interieurontwerp vrijstaande woning woonkamer + keuken | Heemskerk

Dit leuke gezin van 5 woont in een heerlijke vrijstaande woning én zijn ouderlijk huis. Een super lichte woning dankzij de enorme raampartij en een fantastisch hoge ruimte. Het probleem: ze hadden nog steeds het meubilair waarmee ze verhuisden vanuit een kleiner huis. Tijd voor een frisse wind, meer (zit)ruimte voor iedereen en ik mocht ze daarbij helpen!

Ik heb gewerkt met frisse tinten, zoals lichtgroen, perzik, beige en een knallende blauw als accentkleur.⁠ De woning zelf is erg hoekig; veel rechte lijnen. Door in de meubels te kiezen voor veel ronde vormen, krijg je een fijne tegenhanger en maakt het de woonkamer speelser.

 De wens was een ruimere bank, zicht op de tuin en haard behouden, een grote maatwerkkast en een ruime eettafel. Ik verplaatste de ingang van de trapkast. Door de deur dezelfde wandafwerking te geven, valt hij minder op en houd je het beeld rustig.

• Waar voorheen de ingang naar de trapkast was, komt nu de tv op een standaard te staan. Hierdoor ontstaat er ruimte voor een lekker groot ziteiland en wordt de ruimte veel beter benut.

Aan de achterkant van de bank komen twee lage hockers. Hiermee ontstaat een zitje bij de haard met zicht op de tuin. De bestaande ‘gamestoel’ komt ook in deze hoek te staan, maar dan wel in een fris nieuw jasje.

Een grote maatwerkkast zorgt voor veel opbergruimte. In de open vakken is ruimte voor kunst, een lampje en accessoires. De rechterzijde loopt rond af, zodat je een zachte overgang naar het zitgedeelte krijgt.

Er komt een organische tafel van 220 cm lang met ruimte voor zes stoelen. Een zorgvuldig uitgekozen onderstel zorgt ervoor dat de poten niet in de weg zitten tijdens het zitten.

In de keuken komt een ronde maatwerkbank met ronde tafel. Een super fijne tweede eetplek, waar ook meestal gegeten wordt. Ik heb de kleuren vanuit de woonkamer doorgetrokken, maar dan wel net even anders. Hierdoor geef ik de keuken en woonkamer ieder hun eigen duidelijke functie.

Super leuk was hun reactie dat ze dit zelf nooit hadden kunnen bedenken en voor veilig waren gegaan. Waarom voor veilig kiezen als het ook ánders en veel persoonlijker kan?

Ook interieuradvies nodig?

Neem contact met me op!

Enthousiast over dit project?

Deel het met anderen!