Interieuradvies vrijstaande woning | Castricum

De vrijstaande woning van deze opdrachtgevers werd uitgebouwd en daarmee waren ze op zoek naar een nieuwe goede indeling, zodat de grote ruimte straks goed wordt benut. Ze houden erg van de landelijke woonstijl en waren er al over uit dat er een bakstenen openhaard moet komen. Verder lag alles nog open en kon ik me uitleven. Ook wilden ze graag een werkplek in de woonkamer met opbergruimte.

Om te voorkomen dat alle meubels tegen de wanden en glazen achterpui geplakt staan en er in het midden een balzaal overblijft, zet ik een grote houten eettafel middenin de ruimte. Het hart van de woning met genoeg zitplekken om lekker lang (na) te tafelen. In de tv hoek komt een grote comfortabele zitbank voor het hele gezin en een draaifauteuil. Door een laag tv meubel over de gehele breedte van de wand te plaatsen, creëren we extra zitplaatsen.

De garagedeur komt uit in de woonkamer en gaat dienen als hoofdingang. Omdat deze naast de nieuwe openhaard gesitueerd is, adviseerde ik deze in dezelfde kleur als de wand te schilderen, zodat hij niet opvalt en alle aandacht naar de haard gaat. Met twee grote fauteuils ontstaat hier een gezellig zitje om tot rust te komen.

De werkplek verwerkte ik in een maatwerkkast met oude geloogde deuren op een schuifrails. Super fijn voor de sfeer en handig om laptops, mappen en andere kantoorspullen uit het zicht te bewaren. In de twee open kasten aan weerszijden kunnen ze dierbare bezittingen en accessoires uitstallen.

Om het landelijke sfeertje te creëren wordt de basiskleur van de woning een zachte taupe kleur. Deze komt ook op het plafond! De wand in de zithoek wordt met kalkverf bewerkt, op en top landelijk. In de bestaande keuken komt een oudroze tint op de muur, een warme tegenhanger van de zilvergrijze bank die daar staat.

Ook interieuradvies nodig?

Neem contact met me op!

Enthousiast over dit project?

Deel het met anderen!