Interieuradvies vrijstaande woning Beverwijk

Interieuradvies vrijstaande woning | Beverwijk

‘We missen sfeer en willen af van de balzaal’. Dit waren de twee belangrijkste wensen van de opdrachtgevers. Ze wilden af van de losse accessoires en meubels en kiezen liever voor een aantal eyecatchers. Een grote zwarte maatwerkkast stond op de wensenlijst en de openhaard moest behouden worden. Maar moesten ze deze als roomdivider gaan gebruiken? Ze kwamen er niet uit.

Ik tekende meerdere indelingen en aan de hand van de 3D beelden kozen ze hun ultieme indeling en zagen uiteindelijk, dankzij de tekeningen, af van de roomdivider.

Het interieurontwerp wat ik heb gemaakt is een rustige tijdloze basis met meubels en verlichting als accent en eyecatchers. Door de eettafel vanuit de serre naar de woonkamer te verhuizen, wordt de ruimte van deze L-vormige woonkamer veel nuttiger gebruikt en is er minder loze ruimte. De ruimte die nu over blijft in de serre is de perfecte plek voor een grote maatwerkkast met opbergruimte en plek voor de tv. Aan de andere kant is ruimte voor een comfortabel zitje met fauteuils.

De loze ruimte naast de kamerdeur wordt opgevuld door een maatwerkkast. Ik tekende twee opties, twee eyecatchers om te laten zien wat het met de ruimte doet. Door deze ruimte op te vullen met maatwerk blijft het rustig voor het oog.

De openhaard wordt een eyecatcher in een gave antiek messing metalstuc. De zitkamer met twee zitbanken biedt genoeg plek als het hele gezin samen is en een groot vloerkleed vult de ruimte en verbindt de losse elementen met elkaar.

Ik koos voor rustige groentinten als basis en maakte de combi met een roodbruin behang als echte sfeermaker. Ik koos bewust voor een lichte stof voor de zitbanken, zodat het niet te vol oogt en de pootjes houden het ruimtelijk.

Inmiddels hebben de bewoners de verbouwing achter de rug en genieten zij iedere dag opnieuw van hun nieuwe interieur.

Ook interieuradvies nodig?

Neem contact met me op!

Enthousiast over dit project?

Deel het met anderen!